10 aplikacija koje će vam sačuvati živce i vrijeme na putovanju

0

Jeste li jedan od onih koji uvijek nešto zaborave ponijeti kada odu na putovanje? Svi volimo putovati, no znate li se dobro organizirati za putovanje?  Bilo da bježite negdje za vikend ili planirate daleko putovanje u neku egzotičnu zemlju, ove aplikacije zasigurno će vam olakšati put te će vaše vrijeme provedeno na odredištu biti bezbrižnije.

Hipmunk

Za početak trebate odabrati lokaciju. Ako idete na neko udaljeno mjesto, Hipmunk aplikacija pomoći će vam da pronađete najbolje i najpovoljnije letove i hotele. Ova dobro poznata aplikacija omogućuje vam da vidite koji letovi imaju najkraće vrijeme presjedanja na sljedeći let, a možete namjestiti upozorenje za određene letove te vam aplikacija šalje obavijest kada su ti letovi povoljni.

TripAdvisor

Nezaobilazni i ugledni TripAdvisor je jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija za milijune putnika diljem svijeta. Ovdje možete pronaći recenzije hotela, restorana, klubova te savjete i fotografije korisnika. TripAdvisor će vam olakšati odabir i snalaženje u nepoznatom gradu i državi jer ima mnoštvo savjeta korisnika koji su bili na određenoj lokaciji te će vas upozoriti na stvari koje obično ne možete pročitati u brošurama.

Airbnb

Hoteli, pogotovo oni višeg ranga, obično su skupi. Ako želite uštedjeti novaca, a i imati više slobode, predlažemo vam Airbnb. Airbnb je velika zajednica te ondje možete pronaći sobu, stan ili čitavu kuću koju možete iznajmiti. Također, možete pročitati ocjene i iskustva drugih korisnika koje će vam pomoći u odabiru najboljeg smještaja. Airbnb se i po Hrvatskoj sve više koristi.

BankomatiHR

Ako putujete po Hrvatskoj obavezno si skinite ovu aplikaciju i nikad više nemojte lutati u potrazi za bankomatom. Ova jednostavna, ali korisna aplikacija na mapi vam pokazuje lokacije svih najpoznatijih banaka u Hrvatskoj.

Packpoint

Kada ste odabrali lokaciju, rezervirali smještaj, vrijeme je za pakiranje! Svima nam se dogodila da dođemo na lokaciju, pa u panici trčimo u trgovinu jer smo zaboravili čarape ili četkicu za zube. Tu u pomoć uskače PackPoint aplikacija. Ovo je izvrstan alat kojim možete pratiti jeste li spakirali sve potrebno. PackPoint je vaš pametni pomoćnik pri pakiranju jer nakon što unesete lokaciju i duljinu odmora, sam će izračunati koliko vam je stvari potrebno. Također, provjerava i vremensku prognozu te na temelju toga predlaže što vam je od odjeće potrebno.

Waze
Ako ste na put odlučili krenuti autom, predlažemo da skinete Waze. Sve popularnija mobilna navigacija omogućuje vozačima da uživo na kartu stavljaju sve promjene na putu – od blokiranih ulica, prometnih nesreća ili radarskih kontrola. Uz spajanje s društvenim mrežama omogućuje vam da još lakše dođete do željenog odredišta. Što više aktivno javljate korisne informacije dobivate i više bodova u aplikaciji.

TripIt
Nakon što ste rezervirali hotele ili apartmane, avionske ili autobusne karte, sada imate nekoliko e-mailova s potvrdama rezervacija u kojima se lako pogubiti. TripIt prikuplja sve te podatke te ih sprema na jedno mjesto kako bi im u svakom trenutku mogli lako pristupiti. Na vama je da proslijedite sve informacije vezane za vaše putovanje, a aplikacija će ih sama organizirati.

Google Maps
Za što lakše i jednostavnije snalaženje na nepoznatoj lokaciji, ključno je imati kartu. Postoji mnogo aplikacija koje vam u tome mogu pomoći, no Google Maps i Maps.me su najpopularnije. Omogućuju vam da unaprijed skinete kartu mjesta te je koristite i u trenucima kada niste povezani na internet. Iznimno korisno da ne morate uletavati u kafiće i restorane u potrazi za bežičnim internetom kako bi uspjeli locirati svoj hotel ili apartman. Google je i inače velika pomoć na putovanjima, a to znaju svi oni koji koriste Googleovu uslugu Now, koja povezuje više servisa.

Google Translate
Ako ste u stranoj zemlji čiji jezik ne poznajete, Google Translate jedan je od najboljih alata za sporazumijevanje. Aplikacija prevodi osamdesetak jezika, a ne morate biti online kako bi radila. Omogućuje vam da unesete ili izgovorite rečenice ili fraze na svom jeziku te će ih ona prevesti na onaj koji želite.

Foursquare
Kako bi maksimalno iskoristili svoj posjet stranoj državi ili gradu u kojem dosad niste bili, za pomoć se možete obratiti Foursquareu. Ova aplikacija pronalazi stvari u blizini vas poput spomenika i muzeja ili restorana i trgovina. Možete i pročitati savjete drugih korisnika kako bi bili sigurni u odabir odredišta. Iako je Foursquareu pala popularnost i dalje ima jako mnogo savjeta korisnika.

Yelp
Jedna od najboljih aplikacija za pronalaženje ugostiteljskih objekata je Yelp. Ondje možete pronaći najbolje restorane i kafiće, pogledati ocjene korisnika te pročitati njihove savjete i recenzije. Aplikacija je iznimno korisna jer vam omogućuje da pronalazite trgovine i razne usluge prema vašoj lokaciji te će vam reći sve bitne podatke o određenoj destinaciji – radno vrijeme, lokaciju te telefonski broj.

About author

Večernji

Prvi portal neke novinske kuće u Hrvatskoj stavlja naglasak na kvalitetu tekstova, točnost i pouzdanost informacija. Kliknite vecernji.hr!

No comments

Kako govoriti prostote u krevetu?

Šutnja nije zlato, pogotovo ne u krevetu – verbaliziranje naših želja pomoći će nam da otpustimo mentalne kočnice i uživamo u nesputanom seksu   „U ...